dimecres, 31 d’octubre de 2012

Marcadors socials

Els marcadors socials, són uns mitjants socials que ens permeten emmagatzemar, classificar i compartir enllaços d'internet. És molt útil en l'àmbit educatiu, ja que pots guardar tots aquells enllaços que siguin interessants per alguna assignatura en concret, que estiguis cursant en aquell moment.

Existeixen diferents marcadors socials:                                                    

    Mister Wong                                                                                   


    Delicious

És un servei gratuït, el seu funcionament és molt senzill, cal entrar a la pàgina de Pearltrees. En aquí trobem tres opcions: crear-se un compte, entrar amb el compte de Twitter o sinó amb el de Facebook.

Aquest programa, serveix per emmagatzemar les webs en forma de perles, agrupant-les dins de les perles més grans, per formar un grup de forma visual i gràfica a través d' arbres.

Són públics i accessibles per a qualsevol usuari a través d'una URL, però per a tenir accés a les perles d'altres usuaris haurem de buscar-les a la barra que tenim a dalt a la dreta, on hi posa "Search Pearltrees".

Aquest marcador social té diverses funcions:
  • Funcions socials: l'usuari pot connectar-se amb altres usuaris, o bé, veure el que els altres han guardat.
  • Compartir les perles mitjançant xarxes socials, com: facebook, twitter, o exposar-les en un bloc amb el botó "embed".
Per a començar el nostre Pearltrees, cal que busquem aquelles webs que insteressin i copiar la direcció   en el botó de "Add pearls". Així haurem creat ja la nostra perla, que s'enganxarà automàticament a la perla principal, però que nosaltres podrem modificar conforme el que vulguem.

Aquí us deixo un tutorial, on explica més explícitament el funcionament del Pearltrees:
Crec que la novetat dels marcadors socials poden ser molt útils. Ja que pots tenir tot allò necessari, però de forma organitzada, col·laborar en xarxes i també descobrir nous llocs, i tot gràcies el seu ús senzill i la seva forma tan gràfica d'emmagatzemar la informació. Des del meu punt de vista, aquest programa el tindre en compte d'ara en endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada